Grafbedekking

Begraven

Algemene graven

In een algemeen graf worden twee overledenen begraven. Er kunnen dus twee gedenktekens op het graf worden geplaatst van 50 x 50 x 5 cm. Rondom is er 15 cm. ruimte voor bloempotten, steekvazen, e.d. Indien de overledene is begraven op laag één, dus als eerste en onderste in het graf, kan gebruik worden gemaakt van het bovenste gedeelte van het grafvak. Indien de overledene is begraven op laag twee, dus als tweede en bovenste in het graf, is het onderste gedeelte (aan het pad) beschikbaar.

Omkadering van de plek door niet-organisch materiaal is niet toegestaan. Op het graf mag geen marmerslag, split, grind of anderszins worden gestrooid. Beplanting is alleen toegestaan in ingegraven bloempotten en/of bloemenvazen. Planten/struiken in de volle grond zijn niet toegestaan.

Voor algemene kindergraven geldt de afmeting van 40 x 40 cm.

Graf met twee gedenktekens. Bovenste tegel is van overledene die als eerste in het graf is begraven. Onderste tegel is van overledene die als tweede in het graf is begraven.

 

 

Particuliere graven

Op particuliere graven kan in de meeste gevallen een monument van maximaal 180 x 80 x 100 cm (lengte x breedte x hoogte) worden geplaatst. Voor particuliere kindergraven gelden afwijkende maten. Onze medewerkers op kantoor kunnen u hierover informeren.

De vergunningaanvraag wordt meestal geregeld via de steenhouwer waar u uw monument bestelt, maar ook particulieren kunnen een eigen aanvraag indienen. U dient dan de aanvraag met tekening en de afmetingen van het monument aan ons te overleggen. Indien de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u van ons de factuur. De factuur is tevens de vergunning. Het monument mag worden geplaatst zodra de factuur betaald is. Wij verzoeken u dan contact met ons op te nemen voor het maken van een afspraak voor de plaatsing.